Velvet Revolver (The Band)

Go down

Velvet Revolver (The Band)

Post  Giorgos on Sun May 30, 2010 2:42 am

[You must be registered and logged in to see this image.]

Οι VELVET REVOLVER είναι ακριβώς ότι υπονοεί το όνομά τους και πολλά περισσότερα. Είναι μοντέρνο ρόκ με την αίσθηση του κινδύνου και της ομορφιάς που λείπει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το εκρηκτικό ντεμπούντο album τους Contraband έδωσε το έναυσμα για μια νέα αρχή, για ένα συγκρότημα που αποτελείται από μέλη, που έρχονται από ένα θρυλικό παρελθόν και που τους περιμένει ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον.

"Όλοι μας ψάχνουμε μια αναγέννηση," εξηγεί ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Scott Weiland. "Όλοι μας προσπαθούμε να ξανανοιώσουμε το ίδιο συναίσθημα που νοιώσαμε όταν ξεκινήσαμε να δημιουργούμε μουσική-την αίσθηση ότι το κάνουμε για την απλή ευχαρίστηση του να δημουργούμε μουσική. Κάπου στην διαδρομή, όλη αυτή η ιδέα που μας έκανε να ξεκινήσουμε, είχε βιαστεί παρά φύση. Όλοι μας θρηνούσαμε γι’αυτό και αναρωτιόμασταν αν μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να το ξαναπετύχουμε. Απ’ότι φάνηκε, ο μόνος τρόπος να το ξαναπετύχουμε ήταν να κάνουμε μια καινούργια αρχή. Τώρα έχουμε αυτή την ευκαιρία και είναι εκπληκτικό. Αυτή η μουσική είναι απλά βίαια, πολύ επιθετική και σε αναγκάζει να δέσεις τις μπότες σου και να ετοιμαστείς κάπως για την φασαρία."

Η ιδέα πίσω από τους VELVET REVOLVER παραμένει πολύ απλή. "Δεν υπάρχει κάποιο concept για μένα" εξηγεί ο κιθαρίστας Slash. "Ξεκινήσαμε να γράψουμε μουσική που θα μας αρέσει και θα νοιώθουμε περήφανοι που θα παίζουμε-μουσική που θα αρέσει στον κόσμο να ακούει. Μόλις ξεκινήσεις να σκέφτεσαι πέρα απ’αυτήν την λογική, τότε έχεις χάσει το παιχνίδι. Οπότε κάναμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε και προσπαθήσαμε να περάσουμε καλά κάνοντας το."

Ότι και αν ακούσατε για τους VELVET REVOLVER είναι αλήθεια. Είναι το συγκρότημα που ενώνει τρία πρώην μέλη ενός από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα του κόσμου, τους Guns N' Roses-τον Slash, τον μπασίστα Duff McKagan και τον ντράμερ Matt Sorum - μαζί με ένα από τους πιο χαρισματικούς τραγουδιστές της rock, τον Scott Weiland, πρώην τραγουδιστής των Stone Temple Pilots, και τον κιθαρίστα Dave Kushner, πρώην μέλος των Wasted Youth, των Electric Love Hogs και του συγκροτήματος του Dave Navarro, μεταξύ άλλων.

Ενώ οι VELVET REVOLVER μοιραία προσφέρουν λίγο από τον ήχο του θρυλικού παρελθόντος των μελών του συγκροτήματος, ο ήχος τους είναι σίγουρα φρέσκος και κοιτάζει προς το μέλλον. "Η μουσική μας είναι πολύ επιθετική," λέει ο Duff. "Υπάρχει πάντα αυτό το συναίσθημα 'Fuck you' μέσα της. Πραγματικά αυτό είναι το μοναδικό που ξέρουμε να κάνουμε καλά. Δεν μπορούμε να παίξουμε όμορφα ή τραγούδια φτιαγμένα για το ράδιο. Ο Slash, ο Matt και εγώ ήμασταν πάντα έτσι στους Guns, και ο Scott και ο Dave λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Για μένα αυτό είναι το πρώτο επικίνδυνο συγκρότημα που εμφανίζεται εδώ και καιρό - πραγματικά επικίνδυνο. Ο κόσμος θα πεί, 'Ω, άλλο ένα supergroup. Οι τύποι αυτοί έχουν τα πάντα.' Και το καταλαβαίνω αυτό, αλλά δεν το βλέπουμε έτσι. Πραγματικά ελπίζουμε να φέρουμε λίγο χάος ξανά στον κόσμο της rock."

"Αυτό είναι πραγματικό," λέει ο Matt Sorum. "Και οι πέντε μας πυροβολούν προς κάθε κατεύθυνση."

Ο Slash, ο McKagan και ο Sorum επανενώθηκαν για να παίξουν σε μια συναυλία για φιλανθρωπικούς σκοπούς (για ένα φίλο που έφυγε νωρίς, τον Randy Castillo) το 2002. Το όλο θέμα που έγινε όταν οι τρείς του έπαιξαν ξανά μαζί, τους έκανε να σκεφτούν. "Υπήρχε ακόμη κάτι πολύ έντονο και δυνατό ανάμεσά μας," λέει ο Slash.

"Η χημεία που είχαμε δεν είχε φύγει ποτέ," λέει ο McKagan.

Αισθανόμενοι ότι αρκετός καιρός είχε περάσει από τότε που έφυγαν (με όχι και τόσο ευχάριστο τρόπο) από τους Guns N' Roses, η τριάδα ενώθηκε με τον Kushner-ένα φίλο του Slash από το λύκειο που έπαιζε με τον Duff τα τελευταία χρόνια. "Είναι το μυστικό μας όπλο," λέει ο Duff. "Παίζει φανταστικά και μπορεί να χειριστεί τον εαυτό του απέναντι στον Slash." Μετά από μερικά λάθος ξεκινήματα με άλλους μουσικούς, οι τέσσερεις τους αποφάσισαν να ψάξουν για τον τραγουδιστή τους, με έναν ασυνήθιστο τρόπο.

Η διαδικασία, που βιντεοσκοπήθηκε από το VH1 για μια ειδική εκπομπή, αποδείχτηκε μακρά και μερικές φορές επίπονη. "Ακούσαμε τόσους πολλούς διαφορετικούς τραγουδιστές, και ο καθένας είχε διαφορετικό ήχο," θυμάται ο Sorum. Δυστυχώς οι ήχοι τους δεν ήταν συνήθως και τόσο καλοί. "Μόλις ακούσαμε τα demos που έστειλαν οι επίδοξοι τραγουδιστές ξέραμε ότι θα είχαμε πρόβλημα," θυμάται ο Sorum. "Και ξέραμε ότι δεν θέλαμε να ξεκινήσουμε ένα άθλιο tribute συγκρότημα. Έπρεπε να είναι κάτι το μοναδικό."

"Υπήρχαν τόσες εναλλαγές στο θέμα, και όλες ήταν λάθος," θυμάται ο Slash.

Όπως θυμάται ο Dave Kushner "Η εμπειρία ήταν πολύ βάναυση. Δεν υπήρχε τίποτα το διασκεδαστικό εκτός του ότι έπαιζα με αυτούς τους τύπους πέντε μέρες την εβδομάδα. Ήταν πραγματικά αποθαρρυντικό και νευρίαζες μερικές φορές. Αλλά στο τέλος, λόγω όλου του χρόνου που ξοδέψαμε ψάχνοντας, ανακαλύψαμε τόσους διαφορετικούς μουσικούς προορισμούς. Έμοιαζε σαν να περνούσαμε τον χρόνο μας άσκοπα αλλά στην πραγματικότητα χτίζαμε τα θεμέλια για κάτι σπουδαίο."

Ευτυχώς, για όσο συνεχίζονταν το ψάξιμο για τον σπουδαίο τραγουδιστή, ο Duff έκανε παρέα με τον Weiland, που ήταν ακόμη στους Temple Pilots.

"Ήμουν στα άκρα μου με τους STP εκείνο τον καιρό, αν και τα είχαμε ξαναβρεί μετά την τελευταία μας έκρηξη," εξηγεί ο Weiland. "Ο Duff μου είπε ότι ήταν μαζί με τον Slash και τον Matt και ότι έπαιζε και ο Dave Kushner. Ήξερα τον Dave για χρόνια αφού ήταν στους Electric Love Hogs που έπαιζαν μαζί με τους STP, και φυσικά ήμουν μεγάλος fan των Guns. Το Appetite For Destruction είχε την ίδια επιρροή σε μένα που είχε και το Never Mind The Bollocks των Sex Pistols, το Nevermind των Nirvana και το Nothing's Shocking των Jane's Addiction. Το Appetite ήταν ένας από τους δίσκους που με έκαναν να πιστέψω, που έγινε η βίβλος μου και μου έμαθε τα πάντα."

Για τον Weiland, η ιδέα του να ενώσει τις δυνάμεις του με τους 4 μουσικούς ήταν δελεαστική. Τότε ο Slash του έδωσε ένα CD με λίγη μουσική από αυτή που είχαν γράψει, και ο Weiland εντυπωσιάστηκε. "Είχε 15 τραγούδια από τα 60 με τα οποία μπορούσα να δουλέψω άνετα," θυμάται ο Scott. "Σκέφτηκα ότι αν πήγαινα μαζί τους θα μεταμορφονόμασταν σε ένα τέρας με πέντε κεφάλια που θα ήταν φονικό και αδύνατο να καταστραφεί."

Με τον Weiland, το project έγινε ένα πραγματικό συγκρότημα. "Αυτός ο τύπος έζησε την ζωή του," λέει ο Matt. "Επειδή είχαμε φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο σαν μουσικοί-και εξαιτίας του τραγουδιστή με τον οποίο ήμασταν μαζί για πολλά χρόνια-ήταν πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε να έρθει και να σταθεί δίπλα σε κάποιον όπως ο Slash και ο Duff. Αυτοί οι τύποι είναι πραγματικοί rock stars. Χρειαζόμασταν κάποιον που ήταν πάνω απ’όλα αυτά και τον βρήκαμε."

"Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι δεν υπήρχαν πλέον άλλοι σπουδαίοι rock τραγουδιστές," λέει ο McKagan.

Οι πέντε τους ξεκίνησαν δουλειά αμέσως. "Ηχογραφήσαμε το τραγούδι για το The Hulk ("Set Me Free"), αλλά ο μόνος τρόπος να δείς αν είσαι όντως συγκρότημα είναι να κάνεις μια συναυλία," λέει ο Scott. "Οπότε κάναμε μια συναυλία στο El Rey [στο Los Angeles] τον Ιούνιο (2003) και αυτό απάντησε κάθε ερώτηση που εκρεμμούσε. Άξιζε περισσότερο από κάθε στιγμή στο στούντιο ή κάθε στιγμή που κάναμε παρέα. Ήταν κάτι το αναμφισβήτητο. Το να τραγουδώ το 'It's So Easy' [από το Appetite For Destruction] με αυτούς τους τύπους στο El Rey ήταν κάτι το φανταστικό. Όταν έγραψα το 'Sex Type Thing' [από το πρώτο άλμπουμ των STP], είχα σαν έμπνευση τα φωνητικά του 'It's So Easy'."

Για τον Slash, "Ήμασταν σαν μερικά παιδιά που μόλις έμαθαν πως να παίζουν τις ίδιες χορδές μαζί. Έτσι ήταν κάθε φορά που κάναμε κάτι μαζί. Είναι κάτι το συναρπαστικό, 'Hey, γράψαμε ένα τραγούδι!' 'Hey, παίξαμε μια συναυλία!' Ίσως γι’αυτό να έχει πετύχει μέχρι τώρα-γιατί δεν είμαστε ξεθεωμένοι."

Βέβαια παρά την καλή θέληση που υπήρχε, το να δημιουργηθούν οι VELVET REVOLVER δεν ήταν πάντα εύκολο, ειδικά με τα προβλήματα του τραγουδιστή που δημοσιοποιήθηκαν λίγο μετά την δημιουργία του συγκροτήματος. "Το 2003 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα" παραδέχεται ο Scott. "Η όλη ιστορία με το διαζύγιο με πήγε πολύ πίσω συναισθηματικά και έπεσα πάλι στα ναρκωτικά με αποτέλεσμα να πληρώσω το τίμημα. Αλλά αυτοί οι τύποι ήταν εκεί για να με πιάσουν όταν έπεφτα. Είμαστε σαν μια συμμορία. Και βοηθάει που όλοι τους τα έχουν περάσει ένα εκατομύριο φορές οπότε δεν με κρίνουν γι’αυτό που μου συμβαίνει. Όλοι τους έχουν ξεπεράσει τα ναρκωτικά οπότε δεν είμαι ο μόνος που πρέπει να ξέρει τι σημαίνει να ξεπεράσεις την συνήθεια των τριών γραμμαρίων ηρωίνης την μέρα. Μέσα απ’όλες τις δυσκολίες που πέρασα, ήταν εκεί για μένα. Αυτό είναι πολύ περισσότερο απ’ότι θα μπορούσα να ζητήσω-πολύ περισσότερο απ’ότι έζησα στο παρελθόν."

'Περάσαμε πολλά μαζί με τον Scott," εξηγεί ο Duff. "Τον πήγαμε στα βουνά, στην Washington, και μάθαινε πολεμικές τέχνες και πως να ζήσει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Ότι και να συμβεί μπορεί να το πολεμήσει με εργαλεία που δεν διέθετε πριν."

"Νοιώθω πως ο Scott παλεύει ακόμη σε μερικούς τομείς αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους," λέει ο Matt. "Ελπίζουμε ότι γνωρίζοντας ο Scott ότι τα έχουμε περάσει όλοι αυτά, θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί."

Στο ξεκίνημα του, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το τραγούδι "Set Me Free" στο soundtrack της ταινίας The Hulk και ηχογράφησε μια διασκευή του "Money" των Pink Floyd για την ταινία The Italian Job. Το συγκρότημα επέλεξε να υπογράψει συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία RCA λόγω του ενδιαφέροντος που έδειξε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Clive Davis. "Ο Clive ήρθε εδώ και μας πολιόρκησε, και μας είδε να κάνουμε πρόβες μαζί με την ακολουθία του," θυμάται ο Slash. "Ήταν πραγματικά κολακευτικό γιατί είναι ένας θρύλος και το κάνει για τόσο πολύ καιρό και μπορεί να αναγνωρίσει κάτι καλό."

Έχοντας πάρει αυτήν την απόφαση, είχε έρθει η ώρα για τους VELVET REVOLVER να δημιουργήσουν το πρώτο τους άλμπουμ, το Contraband.

Το Contraband κυκλοφόρησε στις 7 Ιουνίου 2004 και έφτασε στο #1 των Αμερικάνικων Charts. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 3 singles από το άλμπουμ (Slither, Fall To Pieces και Dirty Little Thing) και έχει πουλήσει περισσότερα από 3 εκατομύρια αντίτυπα.

Οι Velvet Revolver συμμετείχαν με ένα τραγούδι στο soundtrack της ταινίας Fantastic 4 που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2005.

[You must be registered and logged in to see this link.]

__________
RockWire Internet Radio .. Listen NOW : -= [You must be registered and logged in to see this link.] =-
avatar
Giorgos
Administrator
Administrator

Posts : 165
Join date : 2010-04-27
Age : 35
Location : Athens

http://www.RockWire.gr

Back to top Go down

Re: Velvet Revolver (The Band)

Post  charmanos on Sun May 30, 2010 7:50 pm

Γιατί νόμιζα ότι ο Slash ήταν στους Gyns n Roses;;; Έχω μείνει λίγο πίσω;;; : D
avatar
charmanos

Posts : 31
Join date : 2010-05-23
Age : 23
Location : Athens

Back to top Go down

Re: Velvet Revolver (The Band)

Post  Selene on Wed Jun 30, 2010 10:18 pm

ki egw etsi nomiza, pote den akouga VV bebaia gia na to amfisbhthsw, kai to kalo pisto wikipedio leei
Saul Hudson (born 23 July 1965), better known by his stage name Slash, is a British-American musician.[3] Best-known as the former lead guitarist of the hard rock band Guns N' Roses, with whom he performed and recorded between 1985 and 1996, he later formed the eponymous Slash's Snakepit and co-founded Velvet Revolver with his former bandmates Duff McKagan and Matt Sorum. His debut solo album, Slash, was released in April 2010.

__________
If you chase my demons, my angels might die
avatar
Selene
Moderators
Moderators

Posts : 45
Join date : 2010-06-02
Age : 28
Location : Athens

http://www.myspace.com/selene89

Back to top Go down

Re: Velvet Revolver (The Band)

Post  The Crow on Thu Jul 08, 2010 12:23 am

Guns n Roses den prokeitai na ginoun pote tous omws paidia!!!mporei o ixos tis kitharas na thimizei gnr logw slash alla o Axl einai Axl!!!
avatar
The Crow
Forum Moderator
Forum Moderator

Posts : 9
Join date : 2010-05-19
Location : Athens

Back to top Go down

Re: Velvet Revolver (The Band)

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum