Sepultura (1985-2001)

Go down

Sepultura (1985-2001)

Post  The Crow on Sat May 22, 2010 11:13 pmΗ κατάρα είχε μιλήσει, αλλά πολύ λίγοι πίστευαν ότι αυτά τα παιδιά θα πετάξουν τόσο ψηλά. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι Sepultura ξεκίνησαν ως παιχνίδια ρόλων, στις αρχές της δεκαετίας του 80 στο Belo Horizonte, μία πόλη που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Βραζιλία.Το πεπρωμένο ήταν γενναιόδωρο όταν έδωσε ο Paulo j(bass),Jairo Guedez(guitar),Max Cavalera (guitar/vocals) και Igor Cavalera(drumms) τους τρόπους της metal μουσικής.Η βραζιλιάνικη metal σκηνή σερνόταν όταν το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο τους LP το 1985.Η κτηνώδης καταστροφή και το ρεκόρ χωρίστηκαν με την μπάντα και την δισκογραφική Século ΧΧ.

Τραγούδια όπως το Αntichrist και το Bestial Devastation έκαναν σαφές ότι στόχος των Sepultura ήταν με τη μουσική τους,να αυξάνουν συνεχώς την λεγεώνα των οπαδών τους. Το επόμενο βήμα επάνω ήταν το δικό τους άλμπουμ MORBID VISIONS (1986). Πλήρες καλά riffs και με ύμνο το Troops of Doom τους έκανε γνωστούς σε όλη τη Βραζιλία, δίνοντας το συγκρότημα την ευκαιρία της ζωής τους.Επίσης, ήταν το τελευταίο τους άλμπουμ με τον Jairo Guedez, ο οποίος δυστυχώς αποφάσισε να εγκαταλείψει το συγκρότημα.

Οι Sepultura μεγάλωσαν στη βραζιλιάνικη σκηνή με μια ταχύτητα που δεν έχουμε ξαναδεί και η ανάγκη τους για ένα νέο κιθαρίστα μολύβδου πληρούνταν απο τον Andreas Kisser, ταλαντούχος και καινοτόμος μουσικός προσχώρησε στο συγκρότημα.Το 1987 βγήκε το Schizophrenia, με πολύ καλή παραγογή και με εξαιρετικά τραγούδια, όπως το Escape to the void και το instrumental κομμάτι Inquisition Symphony.Aυτή τη φορά oi Sepultura έφτασαν σε ξένα αυτιά, με αποτέλεσμα την έξοδο τους απ' την βραζιλιάνικη σκηνή.

To schizophrenia ήταν bootlegged στην Ευρώπη, πωλώντας 30.000 αντίτυπα για τα οποία η μπάντα δεν έλαβε κανένα κέρδος απ' τα πνευματικά δικαιώματα.Το συγκρότημα έπαιζε ακόμη και στις πιο δυσπρόσιτες πόλεις, όπως το Manaus κοντά του Αμαζονίου στη βόρεια Βραζιλία.

Οι Sepultura υπογράφουν με την ολλανδική Roadrunner Records.Η πρώτη τουσ κυκλοφορία ήταν το 1989 το Beneath the Remains,η αναφορά στη metal μουσική μέχρι σήμερα.

Το 1991 βγαίνει το τρελό Arise!!!Δίσκος για γερά νεύρα και μεγάλη τεχνική.Ωστόσο, η περιοδεία του Arise ήταν μια πλήρης επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Η μπάντα έπαιξε σε χώρους που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα ήθελα η Ελλάδα, η Ιαπωνία και η Αυστραλία.Στην Ολλανδία,οι Sepultura έπαιξαν το πρώτο μεγάλο διεθνές φεστιβάλ τους, στο Dynamo Open Air.Πάνω από 100.000 θαυμαστές τους γιόρτασαν 2 sold out συναυλίες στην Ινδονησία, όπου πήγε ο χρυσός από τις πωλήσεις κασέτας Arise.

Από τη στιγμή που αυτό το album βγήκε, έφεραν νέες ιδέες, έννοιες και πολιτισμών στη μουσική τους και έγινε σήμα κατατεθέν των Sepultura.Territory, είναι το πρώτο single από CHAOS AD. Το βίντεο κλιπ Territory γυρίστηκε στο Ισραήλ, το οποίο ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για μια βραζιλιάνικη metal μπάντα.Η μπάντα στη συνέχεια κέρδισε το MTV Video Music Awards για το καλύτερο video της χρονιάς στη Βραζιλία. Τα τραγούδια Refuse / Resist και Slave New World έγιναν επίσης singles / βίντεο, και αργότερα έγιναν ένα βίντεο (Third World Chaos).

Το 1994 Max ανέπτυξε ένα μεγάλο παράλληλο project με τον Alex Newport από το συγκρότημα Fudge Tunnel. Το ονόμασαν NAILBOMB και καταγράφεται το άλμπουμ Point Blank με πολλούς special guests όπως Andreas Kisser, Igor CAVALERA, Dino Cazares (οι Fear Factory), για να αναφέρουμε μόνο μερικά.Οι NAILBOMB καταγράουν ένα δεύτερο και τελευταίο άλμπουμ, ενώ παίζουν στο DYNAMO Open Air σε ένα πλήθος 100.000.Ήταν ένα γρήγορο, αλλά ισχυρό σχέδιο, και θεωρείται cult από τους οπαδούς των Sepultura.

Μέχρι τότε,οι Sepultura είχαν γράψει μέρος της ιστορίας της μουσικής και γιόρταζε μια δεκαετία της ύπαρξής της αλλά ακόμα έντονη και αισθητή την ανάγκη για δημιουργία, καινοτομία και να εξελίσσονται.Το έκαναν σε ένα νέο επίπεδο το 1996 με τίτλο ROOTS.Ο τίτλος του άλμπουμ κατέστησε σαφές τι είχε επηρεάσει το συγκρότημα κατά τη διάρκεια της γραφής και την καταγραφή της διαδικασίας. Πατρίδες Βραζιλίας και εικόνες μπορεί να βρεθεί σε αυτό το αξιοσημείωτο ρεκόρ,αλλά η μεγαλύτερη χωρίς αμφιβολία εμπειρία της Βραζιλίας αυτόχθονα είναι η φυλή Xavantes.Η μπάντα πέρασε κάποιες μέρες εκεί που ζούσε η φυλή και καταγράφεται το τραγούδι Itsari κατά την παραμονή τους εκεί.

Η μπάντα έκανε εκτεταμένες και επιτυχημένες συναυλίες κατά τη διάρκεια της περιοδείας, αλλά εν τω μεταξύ διοικητικών,ανησυχίες δημιουργεί ένταση στο εσωτερικό της ζώνης. Συχνά, δεν θα συμφωνήσουν με τη διαχείριση και, τελικά, δεν επέλεξε να ανανεώσει τη σύμβαση του διευθυντή τους, όταν ήρθε η ώρα. Δυστυχώς, manager του συγκροτήματος έτυχε να είναι η γυναίκα του Max, και το ζευγάρι δεν μπορούσε να συμφωνήσει με την υπόλοιπη μπάντα. Τους δόθηκε η επιλογή να διαχωρίσει τη διαχείριση του συγκροτήματος, έτσι Μέγιστος αριθμός θα μπορούσε να διαχειρίζεται από τη σύζυγό του. Αντ 'αυτού,ο Max αποφάσισε να εγκαταλείψει το συγκρότημα. Το υπόλοιπο της περιοδείας έπρεπε να ακυρωθούν συναυλίες και το μέλλον της μπάντας ήταν σε κίνδυνο.
Ανακάμπτει από το σοκ το συγκρότημα και γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να καταλήξει το έργο της ζωής τους με αυτόν τον τρόπο και να εγκαταλείψουν τους πιστούς οπαδούς τους.Οι Sepultura είναι κάτι περισσότερο από ένα συγκρότημα....είναι μια ιδεολογία. Από τη στιγμή που θα μπορούσαν άρχισαν να εργάζονται για το επόμενο άλμπουμ τους. Εν τω μεταξύ,ο Max σχηματίζει ένα νέο συγκρότημα τους Soulfly.

Oι Sepultura ήταν σε αναζήτηση τραγουδιστή.Έκανα διάφορα δοκιμαστικά αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να καλύψει το κενό του Max.Από την αρχή, το συγκρότημα εντυπωσιάστηκε από τον Derrick Green.Ο Derrick ένιωθε άνετα στη Βραζιλία, έγινε οπαδός του ποδοσφαίρου, και πήγε μαζί με το συγκρότημα πολύ καλά.Ο Derrick ήταν ο άνθρωπος που οι Sepultura έψαχναν και έγινε μέρος της οικογένειας.Όταν Derrick εντάχθηκε, τα περισσότερα από τα τραγούδια ήταν ήδη γραμμένα, μόνο τα φωνητικά τους έλειπαν, και η μπάντα ήταν σε μια βιασύνη για να κυκλοφορήσει το άλμπουμ. Ακόμα έκαναν ό, τι το καλύτερο μπορούσαν κυκλοφόρησε το 1998.Ένα πολύ συναισθηματικό άλμπουμ,που αντικατοπτρίζει τον αγώνα της μπάντας για να κερδίσει πίσω την εμπιστοσύνη των οπαδών και τη δύναμη των Sepultura. Πολύ ειδικούς καλεσμένους συνέβαλαν στο άλμπουμ: παλιούς φίλους της μπάντας Joao Gordo (REZA) και Jason Newsted (HATRED ASIDE) και τους Ιάπωνες τυμπανιστές Taiko από kodo (KAMAITACHI), ο οποίοι φιλοξένησαν τους Sepultura στο χωριό kodo (το νησί Sado στην Ιαπωνία ).

Μόλις τελείωσε η περιοδεία του AGAINST, οι τέσσερις μουσικοί άρχισαν να γράφουν το επόμενο άλμπουμ.Το AGAINST αποτελεί απαραίτητη ώθηση ενέργειας για την μπάντα που τους οδήγησε στο νεό δίσκο NATION (2001).

Last edited by The Crow on Thu May 27, 2010 7:25 pm; edited 2 times in total
avatar
The Crow
Forum Moderator
Forum Moderator

Posts : 9
Join date : 2010-05-19
Location : Athens

Back to top Go down

Re: Sepultura (1985-2001)

Post  charmanos on Wed May 26, 2010 5:00 am

Ρε φίλε πες μας και κάνα ωραίο τραγούδι από Sepultura να ακούσουμε.Μόνο το Roots Bloody Roots , το Beneath the Remains και το Convicted in Life ξέρω απο αυτούς και είναι γ*μ*τα!
avatar
charmanos

Posts : 31
Join date : 2010-05-23
Age : 23
Location : Athens

Back to top Go down

Re: Sepultura (1985-2001)

Post  Giorgos on Fri May 28, 2010 5:26 am

νομίζω πως σε κάλυψε αρκετά Cool

__________
RockWire Internet Radio .. Listen NOW : -= http://Radio.RockWire.gr/ =-
avatar
Giorgos
Administrator
Administrator

Posts : 165
Join date : 2010-04-27
Age : 35
Location : Athens

http://www.RockWire.gr

Back to top Go down

Re: Sepultura (1985-2001)

Post  charmanos on Fri May 28, 2010 7:28 pm

Ούυ!Πάω να καώ τώρα!Μου είχαν δώσει όλη τη δισκογραφία τους και δεν ήξερα τι να ακούσω από καιρό!!
avatar
charmanos

Posts : 31
Join date : 2010-05-23
Age : 23
Location : Athens

Back to top Go down

.....

Post  Selene on Wed Jun 30, 2010 10:14 pm

Κοίτα Σεπούλτουρα τους λένε οι έλληνες και Σεπουλτούρα οι πορτογάλοι!!Αυτό είναι στανταράκι!!!! tongue

__________
If you chase my demons, my angels might die
avatar
Selene
Moderators
Moderators

Posts : 45
Join date : 2010-06-02
Age : 28
Location : Athens

http://www.myspace.com/selene89

Back to top Go down

Re: Sepultura (1985-2001)

Post  The Crow on Thu Jul 08, 2010 12:20 am

Κοίτα Σεπούλτουρα τους λένε οι έλληνες και Σεπουλτούρα οι πορτογάλοι!!Αυτό είναι στανταράκι!!!! tongue
avatar
The Crow
Forum Moderator
Forum Moderator

Posts : 9
Join date : 2010-05-19
Location : Athens

Back to top Go down

Re: Sepultura (1985-2001)

Post  Selene on Sun Jul 11, 2010 9:48 pm

poios mou ekane edit to post? ama 8elete na ta sbhnete sas parakalw, alles protaseis mh mou bazete sto stoma. ma 8a elega pote "ΣΤΑΝΤΑΡΑΚΙ"?! ΕΓΩ?! :p

elega oti eixa akousei apo parousiastria metal ekpomphs na tous leei Σεπούλτουρα, και το σωστό είναι Σέπουλτούρα με 2 τόνους (ο πρώτος πιο ελαφρύς). έτσι το λένε και οι ίδιοι και έτσι είναι και η λέξη που αν θυμάμαι καλά σημαίνει σαρκοφάγος.

__________
If you chase my demons, my angels might die
avatar
Selene
Moderators
Moderators

Posts : 45
Join date : 2010-06-02
Age : 28
Location : Athens

http://www.myspace.com/selene89

Back to top Go down

Re: Sepultura (1985-2001)

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum