DEATH

Go down

DEATH

Post  The Crow on Fri Jun 11, 2010 9:59 pm


Οι Death δημιουργήθηκαν με μπροστάρη τον Chuck Schuldiner ο οποίος ήταν ένας από τους σημαντικότερους πρωτοπόρους στη διαμόρφωση και την ανάπτυξη του είδους.

Πρώτες ημέρες του συγκροτήματος άρχισαν στη Φλόριντα το 1983, όταν ο Schuldiner θα αρχίσει την συναρμολόγηση των μελών που θα αποτελούν την αρχική (αν και δεν είναι μόνιμη) lineup των Death. Το πρώτο άλμπουμ τους εμφανίστηκε το 1987, μετά την ονομασία Scream Bloody Gore.Ο ήχος γι αυτο το είδος μουσικής εκείνη την χρονιά δεν ήταν και τόσο ικανοποιήτικος με βάση τα δεδομένα των σημερινών απαιτήσεων.Ένας δίσκος γροθιά για εκείνη την εποχή για την οποία ήταν κάτι το πρωτόγνωρο!
Το 1988 έρχεται η δεύτερη δουλειά τους στην οποία δίνουν την ονομασία Leprosy.O δίσκος αυτος πάνω στο ίδιο μοτίβο και λέγοντας ίδιο μοτίβο εννοώ το είδος μουσικής, έκανε την μπάντα να πατήσει γερά στα πόδια της.
Ύστερα απο 2 χρόνια το 1990 έρχεται και η τρίτη τους δουλεία με τον τίτλο Spiritual Healing.Ο ήχος ακόμα πιο δυνατός και πιο βελτιομένος και τα riff's να σου κόβουν την ανάσα.Τα φωνητικά ερχόμενα απο άλλο κόσμο και αυτος ο κόσμος σκοτεινός.
To 1991 κυκλοφορεί ο δίσκος σταθμός για τους Death, ο επικαλούμενος Human.Η τεχνική των μουσικών στα ύψη και η τεχνική κατάρτιση σε άλλο επίπεδο απ τους προηγούμενους δίσκους.Τα φωνητικά του Chuck να σου χαράζουν τον εγκέφαλο και τα live να δίνουν και να παίρνουν ρέστα με την μπάντα σε πολύ καλή φόρμα.Σ αυτό το σημείο οι πωλήσεις του δίσκου αυτού άρχησαν ήδη να ξεφεύγουν. Όχι πως οι προηγούμενοι δεν ειχαν, αλλά ο δίσκος αυτός ήταν σταθμός στην death metal σκηνή.
1993 και έρχεται στο προσκήνιο το Individual Thought Patterns,Όσο περνάνε τα χρόνια και η δισκογραφία αυξάνεται η τεχνική της μπάντας ανεβαίνει στα ύψη μαζί και με την ψυχολογία τους βέβαια για την δημιουργία του έργου τους.Άλλωστε μην ξεχνάμε οτι οι Death είχαν εναν μουσικο και συνθέτη και στιχουργό και τραγουδιστή του οποίου οι ιδέες δεν τελείωναν ποτέ και μιλάμε για ενα άτομο....τον Chuck.
Έπειτα από 2 χρόνια έρχεται ο χείμαρρος της death σκηνής ρίχνοντας μπουνιεσ και κλωτσιές στο φάσμα του metal με την ονομασία Symbolic.To 1995 ήταν η χρονιά που είχαν άνοδο σχεδόν όλες οι death metal μπάντες της χρονιάς.Οι μελωδίες και τα riff του δίσκου άπιαστα μαζί με την τεχνική των μουσικών που απαρτίζανε το συγκρότημα.
Ο δίσκος έσπασε τα ταμεία και η πωλήσεις ανέβηκαν στα ύψη συγκριτικά με τους προηγούμενους.Ήταν απ τα λ'ιγα συκροτήματα που κάθε επόμενος δίσκος και μεγαλύτερη επιτυχία.Το ομόνυμο κομμάτι ακουγόταν παντού ( metal clubs,radio etc ).
1998 και κυκλοφορεί το The Sound of Perserverance υπόδειγμα τεχνικής και μουσικής.Αυτός θα είναι και ο τελευταίος δίσκος των Death με τραγούδια που δεν είχαν προηγούμενο.Η μουσική των τυμπάνων (drumms) να προκαλούν αντάρα...οι κιθάρες να βγάζουν μελωδική οργή και ο Chuck να είναι στην κορυφή.Είχε γίνει ήδη ο ΘΕΟΣ των μεταλλάδων και των μουσικών, ακόμα και γνωστών μουσικών.

Το 1999 γίνεται διάγνωση μετά απο ιατρικές εξετάσεις και βρίσκουν τον Chuck θετικό στον καρκίνο του εγκεφάλου.Ποιός μπορούσε να φανταστεί οτι αυτός ο εγκέφαλος, αυτη η riffoμηχανή θα είχε ισοπεδωθεί απ την ανίατη ασθένεια.Έγιναν κάποιες χημιοθεραπείες μήπως το μυαλό αυτο αναπαράγει και πάλι μουσική, την μουσική που είχαν λατρέψει όλοι του είδους.Μάταιες προσπάθειες λοιπόν διότι το Δεκέμβρη του 2001 ο Θεός αυτός μας άφησε νωρίς...πολυ νωρίς!!

Συνήθως λένε πώς ένας καλλιτέχνης αναγνωρίζεται μετά τον θάνατο του..........ίσως να ήταν ο μόνος που είχε αναγνωριστή απο πρίν..ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ!!!!! CHUCK SCHULDINER R.I.P (13/5/1967 - 13/12/2001)
avatar
The Crow
Forum Moderator
Forum Moderator

Posts : 9
Join date : 2010-05-19
Location : Athens

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum