Anthrax(1980-1998)

Go down

Anthrax(1980-1998)

Post  Pam on Wed Jun 09, 2010 4:40 am

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στις ΗΠΑ πάρα πολλές μπάντες είχαν διαμορφωθεί οι οποίες πήραν την έμπνευσή τους από το Νέο Κύμα της British Heavy Metal. Ανάμεσα στις πιο προικισμένες από αυτές ήταν μπάντες όπως οι TWISTED SISTER, Motley Crue, WASP, MANOWAR και φυσικά οι Anthrax.

οι Anthrax ιδρύθηκαν το 1981 από δύο κιθαρίστες τον Scott Ian και τον Dan Lilker. Είχαν συμμαθητές στο Bayside σχολείο στην περιοχή Κουίνς της Νέας Υόρκης. Και οι δύο από αυτούς είχαν ήδη κάποια εμπειρία στην σκηνή.. Έπαιξαν σε FOUR X και White Heat, αντίστοιχα. Άλλα μέλη της μπάντας ήταν ο Dave Weiss, Paul Kahn, και John Connelly ο τραγουδιστής.Τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται από την αρχή. Αρκετά μέλη τους έφυγαν από το συγκρότημα λόγω αδυναμία τους να παρακολουθήσουν τα πρότυπα που ορίζονται απο τον Scott και Dan.Τα τρία πρώτα τραγούδια που καταγράφηκαν ήταν "Sin", "Antichrist" και "Haunting Dog" με τον Neil Turbin στο τραγούδι...


Η πρώτη εμφάνιση των Anthrax στη σκηνή έλαβε χώρα στο "Battle of the Bands» που έχουν φυσικά κερδίσει. Αυτό επέτρεψε στην μπάντα για να κερδίσει κάποιους τοπικούς heavy metal οπαδούς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποκτήσουν συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία. Μετά από λίγα line-up αλλαγές,ο Τσάρλι Benante έχει γίνει ο drummer των Anthrax και εξακολουθεί να παραμένει μέχρι σήμερα,και ο Danny Spitz κιθαρίστας (και παρέμεινε μοναδικός για μεγάλο χρονικό διάστημα). Λίγο αργότερα, μια φάτνη που ονομάζεται John Zazula έδειξε κάποιο ενδιαφέρον για τους ANTHRAX'S,και τη μουσική, αλλά σκέφτηκε ότι πρέπει να εργαστεί με τον ήχο τους. Αυτός και η σύζυγός του Marsha ήταν οι ιδρυτές του Megaforce Records και crazed Management...

Είναι χάρη σε αυτούς ότι η περίφημη συνεργασία Anthrax - Metallica κατέστη δυνατή, όπως οι Metallica είχαν υπογράψει επίσης για τη Megaforce Records.Τελικά οι Anthrax μπόρεσαν να καταγράψουν το πρώτο τους single "Soldiers of Metal", ακολουθούμενο από τον όρο "Howling Furies».Ο παραγωγός, αν και στα singles ήταν o Ross the Boss από τους Manowar (που παίζουν στην ίδια συναυλία μόλις πριν από αυτό). Τρεις χιλιάδες αντίτυπα το πρώτο single που πωλήθηκαν ήταν σε μόλις δύο εβδομάδες. Αυτό ενθάρρυνε τον John Z. να υπογράψει ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με το συγκρότημα και αυτός τους έστειλε σε μια περιοδεία με τους Metallica και Raven.


Τελικά το 1984,οι Anthrax έχουν ηχογραφήσει το πρώτο τους album με τίτλο Fistful of Metal, που έδειξε ξεκάθαρα το ταλέντο της μπάντας, χάρη στα ultra-fast riffs,στο ύφος του thrash metal,και την ταχύτητα...Μια μεγάλη σημασία πρέπει επίσης να συνδεθεί με τους στίχους της μπάντας, οι οποίοι δεν έχουν ακολουθήσει την μόδα,γράφοντας για τον Σατανά και τις μάγισσες,αλλά επικεντρώθηκε σε καθημερινά προβλήματα όπως τα ναρκωτικά και τη βία.

Μετά από αυτή την καταγραφή,ο Dan Lilker αποφάσισε να εγκαταλείψει το συγκρότημα και αντικαταστάθηκε από τον Frank Bello, ανιψιός του Τσάρλυ. Πριν ενωθεί με τους Anthrax,ο Φρανκ ήταν Anthrax roadie. Αυτός εξακολουθεί να είναι μέλος των Anthrax.

Ο Neil Turbin μετά απο μια συναβλία των Anthrax,έδειξε εξαιρετικά ασεβείς και αλαζονική στάση απέναντι στο κοινό και θα έπρεπε να λειτουργούν ως συνέπεια.Οι Anthrax παρέμειναν χωρίς τραγουδιστή για δύο ολόκληρους μήνες.Έχουν συνεργαστεί με τον Matt Fallon στο Spreading the Disease για μια στιγμή, αλλά χρειάζονται ένα μόνιμο μέλος.Συμπτωματικά,άκουσαν για τον Joey Belladonna, ο οποίος ειρωνικά τραγουδούσε σε μια μπάντα που ονομάζεται Megaforce. Ήταν για να σηματοδοτήσει σε μεγάλο βαθμό την ιστορία των Anthrax..Έχουν δημιουργήσει τρομακτικές πιέσεις στον Joey (μέλος των Anthrax)και στο τέλος αυτος τις αποδεχόταν. Έχουν ολοκληρώσει το album "Spreading the Disease " μαζί του και ήταν περίπου τότε που οι Anthrax βρήκαν δικό τους ήχο.


Τον Φεβρουάριο του 1985,το Armed and Dangerous album βγήκε. Αμέσως μετά οι Anthrax συμμετείχαν στο "Metal Hammer Road Shows» με ANGEL STEEL και OVERKILL.

Το καλοκαίρι του 1985 ο Τσάρλι και ο Scott αποφάσισαν να συγκροτήσουν μια μπάντα που ονομάζεται STORMTROOPERS OF DEATH (SOD). Τα δύο άλλα μέλη της μπάντας ήταν ο Billy Milano και ένα πρώην μέλος τους ο Dan Lilker που ήταν ακόμα φίλοι. Σε τρεις μόνο ημέρες έχουν καταγραφεί 21 τραγούδια με τον παραγωγό τους Alex Perlas. Το όνομα που δόθηκε στο άλμπουμ "Speak English or Die"...Το ρεκόρ έγινε γνωστό για την εξαιρετικά βαριά μουσική του, αλλά παρ 'όλα αυτά σατυρικό στίχο. Η μπάντα διαλύθηκε αμέσως μετά από αυτο.Το The "Armed and Dangerous" album έχει προσελκύσει την προσοχή του Island Records. Έχουν υπογράψει συμβόλαιο με το συγκρότημα και το επόμενο άλμπουμ που είχε τίτλο αρχικά Anthrax Kills, αλλά τελικά μετονομάστηκε "Among the Living" βγήκε μέσω νησί. Προς το παρόν, αυτό το άλμπουμ βγήκε όταν οι Anthrax ήταν ήδη μια ώριμη μπάντα. Έχουν περιοδεύσει στην Ευρώπη αρκετές φορές, ιδίως με τους Metallica, αλλά μία από αυτές τις περιοδείες ακυρώθηκε λόγω τον τραγικό θάνατο του Cliff Barton.


Το Among the living ήταν ένα σημείο "αποθέωσης" για τους Anthrax. Έχουν εισαγάγει αρκετές νέες πτυχές στη μουσική τους, κάνοντας αναφορές στο έργο του Stephen King και στην ραπ μουσική.Το "Αmong the Living", για παράδειγμα, ήταν εμπνευσμένη από τον Stephen King...Το τραγούδι «Ι am the law" ήταν εμπνευσμένο από έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Judge Dreadd από τη διάσημη σειρά κόμικς.Η βασική ιδέα πίσω από το "Efilnikufesin N.F.L." τραγούδι (η αυτούς που με έχουν για ICQ τους, ακούγεται οικείο, έτσι?) διατυπώθηκε από τον Scott Ian αφού διάβασε το βιβλίο για το θάνατο του John Belushe, ο ηγέτης των BLUES BROTHERS, από υπερβολική δόση...

Δύο ακόμα τραγούδια για το άλμπουμ που αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή: "Indians" και "One World".Η πρώτη ομιλια ήταν για τη διάκριση των ιθαγενών Αμερικανών (O Joey είναι αμερικάνος) και ηδεύτερη είναι για τα καταστροφικά αποτελέσματα που θα μπορούσε να πραγματοποιηθουν αν τα έθνη έρθουν σε αντιπαράθεση μεταξύ τους...Παρά την ενέργεια που μπορούν εύκολα να λαμβάνουν από κάποιους ανθρώπους,οι Anthrax παραμένουν ειρηνική και αισιόδοξη μπάντα. Κάνοντας αναφορές στη βία,προσπαθούν και τονίζουν ποια είναι τα σημαντικά προβλήματα της εποχής μας..Σύμφωνα με τον Scott,είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα, είναι όλα στις εφημερίδες.Στο Among the Living αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα.Ήταν στις αρχές του 1988,οι Anthrax μπορούσαν να κάνουν περιοδεία μαζί με τα ινδάλματά τους, KISS, και να δημιουργήσουν φιλικές σχέσεις με τον Gene Simmons.

Στις 12 Σεπτεμβρίου,του 1988 είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του "State of Euphoria" Μεταξύ των μεγαλύτερων επιτυχιών του άλμπουμ είναι "Make Me Laugh", "Schism","Antisocial".. αρχικά απο το TRUST, , "Now It's Dark", "Who Cares Wins", "Misery Loves Company "Out of Sight, Out of Mind"
Την επόμενη χρονιά οι Anthrax έκαναν μια εμφάνιση στην Αγγλία, όπου έπαιξαν με LIVING COLOR και προσκαλέστηκαν στο "Ball Head ball".


Σε αυτή την εμφάνιση οι Anthrax επιτρέπεται να ανοίξουν την πόρτα προς την ηπειρωτική Ευρώπη. Θα περιοδεύσουν με θρυλικά συγκροτήματα όπως οι Motley Crue, WHITESNAKE, IRON MAIDEN, METALLICA, HALLOWEEN, και KING X...Η ευρωπαϊκή επιτυχία τους υποστηρίχθηκε από εκείνη των ΗΠΑ.

Προς το τέλος του 1989 οι Anthrax άρχισαν να εργάζονταιι για ένα νέο άλμπουμ με τίτλο "Persistence of time"..Δυστυχώς, στις 24 Ιανουαρίου 1990,μια πυρκαγιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των εγγραφών. Κατάφεραν να πάρουν το λεύκωμα από τις 20 Ιουλίου. Λίγο αργότερα θα κυκλοφορήσει ένα νέο EP που ονομάζεται Attack of the Killer B's. Μεταξύ αυτών των τραγουδιών είναι "Bring the noise" που έχει εγγραφεί με Public Enemy, που ακολούθησαν μια επιτυχημένη περιοδεία μαζί τους....


Τον Μάρτιο του 1992..ο Scott έφτιαξε τους SOD για να πραγματοποιήσει μια σειρά συναυλιών που τους βοήθησαν να ηχογραφήσουν ένα δίσκο που ονομάζεται Live at Budokan. Τότε ήταν που τον Joey Belladonna άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον σε ό,τι έκαναν οι Anthrax και έπρεπε να απολυθεί. Ο νέος τραγουδιστής ήταν ο John Bush, ο πρώην τραγουδιστής των Armoured Saint .Ήταν μαζί του στα τελευταία τρία άλμπουμ καταγράφηκαν: "The Sound of White Noise", "Stomp 442 and Volume 8" , "The Threat is Real"Δυστυχως οι 2 τελευταιες δισκογραφικές εταιρίες τους, Elektra και Ιgnition Records δεν κάνουν καλά τη δουλειά στην προώθηση αυτών.


Το 1998, η SOD δημιουργήθηκαν για άλλη μια φορά και τελείωσαν να δουλεύουν πάνω στο νέο τους album "Bigger Than the Devil"...
avatar
Pam
Forum Moderator
Forum Moderator

Posts : 4
Join date : 2010-06-09
Age : 23
Location : Korinthos

Back to top Go down

Re: Anthrax(1980-1998)

Post  rock on Thu Jun 10, 2010 4:40 am

Εξαιρετικό band , μακάρι να ήμασταν μεγαλύτεροι να μπορούσαμε να τους απολαύσουμε .. Sad Sad Sad Sad
avatar
rock

Posts : 24
Join date : 2010-04-29
Location : Easter Islands

http://www.denantexwallo.gr

Back to top Go down

Re: Anthrax(1980-1998)

Post  Pam on Fri Jun 11, 2010 12:57 am

Απο τις αγαπημένες μου μπάντες... και το πιο σπουδαίο...24 Ιουνίου....ΕΛΛΑΔΑ!
avatar
Pam
Forum Moderator
Forum Moderator

Posts : 4
Join date : 2010-06-09
Age : 23
Location : Korinthos

Back to top Go down

Re: Anthrax(1980-1998)

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum