Κανόνες του Forum

Go down

Κανόνες του Forum

Post  Giorgos on Tue Apr 27, 2010 11:36 pm

Οι παρακάτω κανονισμοί δεν έχουν σκοπό να λογοκρίνουν ή να περιορίσουν τις δυνατότητες των χρηστών στην έκφραση των απόψεων τους. Αντίθετα, έχουν σκοπό να διατηρήσουν το αναγκαίο επίπεδο, ώστε να είναι δυνατή η ανταλλαγή απόψεων μέσα σε σωστά πλαίσια.

To “RockWire” δεν είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αποστέλλονται. Τα μηνύματα αντιπροσωπεύουν το αποστολέα τους και όχι απαραίτητα τη γνώμη των ανθρώπων και των συντελεστών του “RockWire” ή άλλων χρηστών. Κάθε χρήστης που πιστεύει ότι θίγεται είτε προσωπικά είτε σε γενικότερο επίπεδο μπορεί να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές του “RockWire” και να εκφράσει τα παράπονα του. Υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων, αν και η τακτική αυτή δεν υιοθετείται από το “RockWire” και ακολουθείται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις όπου η διαγραφή του μηνύματος κρίνεται άκρος απαραίτητη.


- Απαγορεύεται ρητά η αποστολή περιεχομένου όπως πορνογραφικού, τρομοκρατικού, απειλητικού, υλικού που υπόκειται σε copyright, παράνομου λογισμικού.

- Εκφράσεις ρατσιστικών, εξτρεμιστικών ιδεών ή λεκτικές επιθέσεις σε κοινωνικοπολιτικές ή θρησκευτικές ομάδες δεν έχουν θέση στην ιστοσελίδα μας.

- Απαγορεύεται η αποστολή μηνυμάτων που περιέχουν προσβλητικό περιεχόμενο, θίγοντας και προκαλώντας τους υπόλοιπους χρήστες. Κάθε γνώμη -όσο ακραία και αν είναι- έχει δικαίωμα να ακουστεί, μπορεί όμως να εκφραστεί με πολλούς αποδεκτούς τρόπους και σίγουρα όχι μόνο με χρήση προσβλητικών λέξεων ή φράσεων.

- Σεβαστείτε τα προσωπικά δεδομένα άλλων χρηστών και μην δημοσιοποιείτε ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, κ.α στοιχεία τρίτων χωρίς την άδεια τους.

- Προσπαθήστε να αποφύγετε μηνύματα που είναι εκτός θέματος, που διακωμωδούν τη συζήτηση, κλπ.

- Αποφεύγετε να γράφετε τα μηνύματα με κεφαλαία γράμματα.

- Να προσπαθείτε να γράφετε με Ελληνική γλώσσα και όχι με Greeklish.

- Απαγορεύεται η αποστολή μηνυμάτων με σκοπό τη διαφήμιση προϊόντων, υπηρεσιών, κλπ.

- Κάθε μέλος του forum έχει το δικαίωμα να διατηρεί μόνο ένα λογαριασμό πρόσβασης.

- Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται υπό τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης, το όνομα χρήσης και γενικότερα τον λογαριασμό τους.

- Τα μέλη συμφωνούν να ειδοποιούν άμεσα το “RockWire” για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους και οποιαδήποτε γενόμενη ή/και πιθανή παραβίαση ασφάλειας. Επίσης, τα μέλη ευθύνονται αποκλειστικά για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού τους και την τυπική έξοδο τους από τον λογαριασμό τους στο τέλος κάθε χρήσης (Logout). Το “Rockers.gr” δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παρούσα ρήτρα.

- Μετά την δημιουργία του λογαριασμού, η διαγραφή του δεν είναι δυνατή.

- Κάθε χρήστης μπορεί προαιρετικά να προσθέτει την 'υπογραφή' του σε κάθε μήνυμα, που δημοσιεύει στο forum. Οι υπογραφές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 255 χαρακτήρες και μπορούν να περιέχουν links προς το προσωπικό σας site. Απαγορεύονται τα links σε εμπορικά sites, εκτός και αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των διαχειριστών.

- Το περιεχόμενο ενός μηνύματος θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ουσιώδες και σαφές, ώστε να γίνεται άμεσα κατανοητό από τους αναγνώστες του. Ο τίτλος πρέπει να είναι σχετικός με το περιεχόμενο και όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστικός. Τέλος, φροντίστε ώστε το μήνυμά σας να δημοσιευθεί στο κατάλληλο forum!

- Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου των ηλεκτρονικών σελίδων με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή αλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα.

Όλα τα κείμενα, γραφικά, εικόνες και μουσική που παρουσιάζονται σε οποιοδήποτε τμήμα του "RockWire" αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του δημιουργού τους.
Το "RockWire" ενδέχεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να τερματίζει-διαγράφει λογαριασμούς χρηστών (ban) που παραβιάζουν την πνευματική ιδιοκτησία των άλλων και κατ'επέκταση του ίδιου του site, όσων αφορά παραβιάσεις μέσα και έξω από αυτό.

Σύστημα τήρησης των κανονισμών

Οι χρήστες που δεν τηρούν τους παραπάνω κανόνες θα δέχονται σχετικές προειδοποιήσεις από το warn που εμφανίζεται στα post τους. Η συνεχιζόμενη καταπάτηση των κανονισμών θα αποφέρει τη διαγραφή των χρηστών.


Η συμμετοχή στο “RockWire” προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων, οι οποίοι έχουν σκοπό να προφυλάξουν τους χρήστες που συμμετέχουν και να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων. Οι διαχειριστές του site είναι οι υπεύθυνοι για την τήρηση αυτών των κανονισμών και σε αυτούς θα πρέπει να απευθυνθείτε για ό,τι έχει σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του site.


ΠΡΟΣΟΧΗ : Το "ανέβασμα" ιδιώκτητων τραγουδιών από τα μέλη ή τις μπάντες στο "RockWire" δεν σημαίνει και την αυτόματη κατοχύρωσή τους. Ο κάθε δημιουργός είναι υπεύθυνος για την κατοχύρωση των τραγουδιών του και το site δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη από την στιγμή που οι δημιουργοί τα εκθέσουν σε αυτό.


Τι είναι τα πνευματικά δικαιώματα;

Τα πνευματικά δικαιώματα είναι ένα είδος προστασίας της πατρότητας που παρέχεται σε πρωτότυπα έργα, συμπεριλαμβανομένων των λογοτεχνικών, δραματικών, μουσικών, γραφικών και οπτικοακουστικών δημιουργιών. Στα αγγλικά, η αντίστοιχη λέξη "Copyright" σημαίνει κυριολεκτικά το δικαίωμα αντιγραφής, αλλά πλέον χρησιμοποιείται για να δηλώσει το σύνολο των αποκλειστικών δικαιωμάτων που χορηγεί ο νόμος στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων για την προστασία του έργου τους.

Τι είναι η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων;

Η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων πραγματοποιείται όταν ένα έργο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα αναπαραχθεί, διανεμηθεί, εκτελεστεί, προβληθεί δημοσίως ή χρησιμοποιηθεί σε κάποιο παράγωγο έργο χωρίς την άδεια του κατόχου πνευματικών δικαιωμάτων.

Η ανάρτηση περιεχομένου που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα μπορεί να οδηγήσει στον τερματισμό του λογαριασμού σας και σε πιθανές χρηματικές ποινές εάν κάποιος κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων αποφασίσει να αναλάβει νομική δράση (είναι σοβαρό—μπορούν να σας κάνουν μήνυση!).

Ο σεβασμός των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών και των δημιουργών αποτελεί βασική αρχή του "RockWire" και ελπίζουμε ότι θα συνεργαστείτε μαζί μας προκειμένου να δημιουργήσουμε με την κοινότητά μας μια εμπειρία που θα είναι δημιουργική, νόμιμη και θετική για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των καλλιτεχνών και των δημιουργών.
avatar
Giorgos
Administrator
Administrator

Posts : 165
Join date : 2010-04-27
Age : 35
Location : Athens

http://www.RockWire.gr

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum